Tips voor hardlopen met warm weer

Tips voor hardlopen met warm weer

In Nederland zijn er veel mensen die hardlopen en dat heeft meerdere redenen. De meest voorkomende reden is dat het lekker goedkoop is. Je bent echter wel afhankelijk van het weer als je niet sport in een sportschool. In de winter kan het te koud zijn, in de zomer weer te warm. Bij de warmte moet je op een aantal dingen letten om ervoor te zorgen dat jouw lichaam alles goed aan kan. Daarom hebben wij voor jou een aantal tips voor hardlopen tijdens warm weer!

Kan je wel hardlopen met warm weer?
Hardlopen met warm weer kan vervelend zijn en ervoor zorgen dat je het niet doet. Natuurlijk moet je het niet de hele zomer gaan uitstellen, en gelukkig zijn er tips die ervoor zorgen dat je ook met hitte kunt hardlopen. Je zal deze tips nauwkeurig moeten volgen, omdat de hitte slecht kan zijn voor het lichaam!

Denk eens na over plekken waar veel beschutting is, zoals een bos. Je bent hier in ieder geval in de schaduw en hebt zo minder last van de hete zon. Neem bij hitte altijd een flesje water mee! De hitte valt in de ochtend en avond vaak mee, dus dit zijn de meest goede momenten om te trainen.

Drinken
Drinken is heel erg belangrijk bij warm weer, en al helemaal als je gaat sporten. Neem geen ijskoud drinken, maar drinken op kamertemperatuur. Drink zo weinig mogelijk drankjes met cafeïne, want dit onttrekt vocht uit het lichaam. Drink in ieder geval genoeg voor je gaat hardlopen, en ook erna. Tijdens het hardlopen kan je alvast drinken voor je daadwerkelijk dorst hebt.

Drink echter niet extreem veel, want het lichaam kan maar een bepaald aantal liter verwerken. Ongeveer drie liter per dag op een warme dag is prima.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *