Hardlopen met koud weer

Hardlopen met koud weer

Niet alleen met warm weer kan hardlopen nog wel eens lastig zijn en zul je rekening moeten houden met bepaalde dingen, maar ook met koud weer moet je dit doen. Je kunt in Nederland rekenen op regen en in de winter kun je niet gaan hardlopen in een t-shirt en korte broek. Hoewel je beter binnen kunt blijven als er sneeuw ligt, is er geen enkele reden om binnen te blijven als het een beetje koud is, want daar kun je zelf iets aan doen!

Het kiezen van de juiste kleding
Uiteraard speelt kleding een grote rol als het koud is buiten. Thermokleding is perfect voor dit weer, omdat je dankzij deze kleding warm blijft terwijl zweet toch afgevoerd kan worden. Normaal gesproken zou je kou vatten als je zweet en het buiten erg koud is, maar thermokleding zorgt ervoor dat dit niet gebeurt.Ook het kiezen van een goed jasje is belangrijk. Kijk hierbij vooral of het jasje waterbestendig is en ook of hij windvrij is. Als hij zowel waterbestendig als windvrij is, is hij perfect voor het hardlopen. Je draagt de thermokleding onder het jasje en op deze manier zal je geen kou vatten.

Zijn handschoenen en een muts nodig?
Je kunt in ieder geval de handschoenen achterwege laten. Tijdens het hardlopen zal er namelijk genoeg bloed naar de handen lopen waardoor deze warm worden. Een muts kan echter wel heel goed helpen. Het is namelijk zo dat het lichaam de meeste warmte verliest via het hoofd en de voeten. Kies dus voor warme sokken en een warme muts om geen kou te vatten.

De laatste handige tip gaat om het laten drogen van je hardloopschoenen die misschien nat geworden zijn door de regen. Het is niet verstandig om ze op de verwarming te zetten, dus je kunt beter kiezen voor een prop van een krant. Deze doe je in de schoen en de krant zal het vocht opvangen!

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *