Gebruik een app bij het hardlopen

Gebruik een app bij het hardlopen

Bijna iedereen heeft tegenwoordig wel een smartphone. Zo’n telefoon kun je ook heel goed gebruiken bij het hardlopen. Overal zijn namelijk apps voor bedacht, zo ook voor het hardlopen. Met een hardloop-app kun je trainingen instellen, de gelopen afstand en snelheid bekijken en een stem kan je stimuleren door te blijven lopen.

Runkeeper
Een veel gebruikte app is die van Runkeeper. De afgelopen jaren is deze app enorm ontwikkeld. De app houdt niet alleen je route, afstand en snelheid bij. Je kunt een trainingsschema downloaden en inplannen in je agenda. Je krijgt automatisch herinneringen gestuurd wanneer het tijd is voor een training. Zo kun je je voorbereiden op een afstand naar keuze zoals een 5 km wedstrijd of een 10 km wedstrijd.

Volg je vrienden
Jekunt bij Runkeeper ook inloggen via facebook. Je kunt op die manier je vrienden laten zien hoe ver je gerend hebt, maar je kunt ook vrienden opzoeken die dezelfde app gebruiken. Per maand krijg je te zien wie het meest getraind heeft en welke afstanden je vrienden lopen. Als je ziet dat je vrienden voor staan, wil je zelf natuurlijk ook weer gaan trainen. Een goede stok achter de deur dus.

Meer apps
Er zijn nog veel meer hardloopapps te vinden op internet. De app Evy is een echte rencoach. De stem van Evy praat je door de trainingen heen. Andere apps die prettig werken zijn Start to Run van de Atletiekunie en run Trainer.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *