De sportbeha bij het hardlopen  

De sportbeha bij het hardlopen   

 

Uit wetenschappelijk onderzoek blijkt dat ontzettend veel vrouwen liever niet gaan sporten omdat zij last krijgen van de borsten. Bij sommige sporten is dit erger dan bij anderen, maar het is in bij hardlopen in ieder geval een grote last. Het is dan ook noodzakelijk om de juiste sport beha te vinden, want het moet met iedere cup mogelijk zijn om normaal te kunnen sporten. Bij het uitkiezen van een sportbeha kun je wel een aantal tips gebruiken.

Tips
Het maakt niet uit hoe groot de cup is, het moet voor iedereen mogelijk zijn om een juiste beha te kunnen vinden. Ten eerste is het erg belangrijk om te weten welke maat je precies hebt. Maar liefst 80% van de vrouwen draagt de verkeerde maat, dus laat het desnoods eens opmeten in een lingeriewinkel. Zo weet je zeker dat je goed zit en het is nooit verkeerd om precies te weten wat jouw maten precies zijn.

Een andere tip is om de beha in de winkel te passen. Het klinkt misschien vreemd, maar dan kun je er ook even een stukje mee rennen of ermee springen. Op deze manier kun je meteen testen of alles goed zit en of de beha ook goed blijft zitten zodra je gaat bewegen. Sommige beha’s zitten prima, maar verschuiven toch als je ermee gaat bewegen en dat is niet de bedoeling.

Stevigheid
Ten slotte is het ook belangrijk dat de beha stevig is. Kies niet voor dunne, maar voor dikke bandjes. Cups in een sport beha kunnen ook nog zorgen voor extra steun. Het is ook handig om te letten op hoe strak de beha overal zit. Het is niet de bedoeling dat de beha in de huid snijdt, maar hij moet ook zeker niet te los zitten omdat dit onvoldoende steun geeft.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *