Afvallen door hardlopen

Afvallen door hardlopen

Ongeveer de helft van de mensen kiest hardlopen om mee af te vallen. Hardlopen is een goedkope en gemakkelijke manier om fit te blijven, maar de vraag is of je er wel echt mee kunt afvallen. Er wordt namelijk steeds gezegd dat hardlopen alleen zorgt voor een goede conditie, dus is het dan wel mogelijk om af te vallen door hard te lopen? En hoe doe je dit dan het beste?

Tips
Wat vooral belangrijk is, is dat je het niet te snel wilt doen. Snel hardlopen zorgt namelijk alleen voor een betere conditie en niet voor gewichtsverlies. Het ligt hierbij aan suikers en koolhydraten. Je wilt vet verbranden, en niet de suikers en koolhydraten gebruiken. Als je vooral kiest voor snel rennen, zal je geen vet verbranden maar gebruik je de stoffen in het lichaam die niet zorgen voor het afvallen.

Verder is het belangrijk om in één bepaald tempo te blijven. Je moet het zien als een cardiotraining. Hierbij blijft de hartslag vaak hetzelfde, en dit moet ook bij het hardlopen zo zijn. Hiermee verbrand je wel vet en houd je het bovendien langer vol.

Conditietraining
Dat je langzamer moet hardlopen om vet te verbranden, betekent natuurlijk niet dat je alleen maar langzaam moet hardlopen. Het is ook goed om conditie op te bouwen, dus af en toe een sprintje trekken is heel goed. Je merkt dan namelijk dat je het bij andere sporten ook langer kunt volhouden. Dankzij een goede conditie kan je uiteindelijk langer sporten. Het helpt alleen op dit moment niet voor het afvallen.

Afvallen is mogelijk als je ervoor kiest om regelmatig hard te lopen. Denk aan minimaal 2 keer per week. Elke dag is niet verstandig, omdat je lichaam ook de tijd nodig heeft om te herstellen. Houd minimaal één dag tussen de dagen rust om de spieren niet overbelast te laten raken.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *